måndag 25 april 2011

Boktips: Böcker om Wikileaks och Svenska hackare!

Tänkte tipsa om några bra och billiga böcker...

Bild billiga böcker boken=
Boken om Wikileaks
WikiLeaks : historien bakom sajten som förändrade en hel värld

Beskrivning: WikiLeaks avslöjanden har fått en hel värld att hålla andan. Men vilka är det som döljer sig bakom organisationen som får makthavare att skälva och Pentagon att avsätta en särskild arbetsgrupp på 120 personer?

Hur ser det ut i WikiLeaks kontrollrum och vilka explosiva dokument ligger ännu och väntar på att offentliggöras? Boken är ett gripande och avslöjande reportage fyllt av tidigare okända fakta. Historien om WikiLeaks berättas på ett sätt som ingen har hört förut."



Läs mer/beställ: Historien om Wikileaks - 148 kr fraktfritt!






Bok om Svenska hackare
Svenska hackare : en berättelse från nätets skuggsida

Beskrivning: Vad driver unga killar att hacka sig in i datasystem och dra fram hemligstämplad information utan att de själva tjänar något på det? Vad får dem att sitta som fastklistrade vid sina datorer nätterna igenom för att ta sig in i nästa lösenordsskyddade server i nätverket? I Svenska hackare får läsaren en unik inblick i en av vår tids mest mytomspunna subkulturer.

Svenska hackare är en bok om människor, inte om maskiner. Här möter du bland andra 16-åriga Philip, som under flera år gäckade både FBI och den amerikanska universitetsvärldens tyngsta experter; Vuxna Förbannade Hackare, som under vintern 2008 hackade sig in i Aftonbladets servrar och drog igång en våg av attacker mot företag och myndigheter; it-konsulten som säljer stulna företagshemligheter till högstbjudande, samt hackaren som låtsas vara man för att hon annars inte skulle tas på allvar.


Läs mer/beställ: Svenska Hackare - 165 kr fraktfritt!


Om Wikileaks eller hackare i media senaste veckan: SVD, AB, SR, IDG, SVD, CS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar